عبدالله باکیده، کارگردان درباره گرایش رویکرد سینماگران به تولید آثار در تلویزیون به خبرنگار مهر گفت: "یکی از دلایل این مسئله به مشکلات اقتصادی و مالی برمیگردد که سینما گریبانگیر آن است و کمتر میتوان فیلم تولید کرد، به همین دلیل فیلمسازان سینما به تولید فیلمها و سریالهای تلویزیونی گرایش پیدا کردند. دلیل دوم مربوط به ارتقای سطح کیفی تولیدات تلویزیونی میشود. تلویزیون برای بالا بردن ارتقای تولیداتاش از تجربه سینماگران استفاده میکند."
وی در ادامه خاطر نشان ساخت: "فیلمسازان سرشناس سینما قبلاً به صورت پراکنده در تلویزیون کار میکردند، اما در یک سال اخیر همکاری فیلمسازان سینمایی به شدت افزایش یافته است. همچنین فیلمسازان سینمایی طرحهای جدید و طرحهایی که قبلاً ساختشان در تلویزیون مشکل داشت و هم اکنون در تلویزیون مورد استقبال قرار میگیرد، برای تولید ارائه میدهند. علاوه بر آن تلویزیون درهای خود را برای موضوعات بکر باز کرده است و همین باعث حضور بیشتر فیلمسازان سینمایی در تلویزیون شده است."
باکیده درباره اینکه آیا حضور سینماگران در تلویزیون باعث بالا رفتن کیفیت تولیدات تلویزیونی میشود یا نه؟ توضیح داد: "کیفیت فیلم بستگی به خود کارگردان دارد. اگر تیم سازنده که شامل تهیهکننده، کارگردان و ...است دارای تفکر حرفهای باشند، فیلم به لحاظ کیفی بهتری میشود. البته باید در نظر گرفت هر کاری که شروع میشود در ابتدا اشکالاتی از کیفیت گرفته تا ما بقی مسائل دارد، اما به مرور زمان بهتر میشود و نتیجه مطلوبی کسب میشود. مسلماً چند کاری به صورت آزمایشی تولید میشود تا بازتاب آن مشخص شود."
کارگردان مجموعه "بچههای هور" درباره اینکه آیا آشنا نبودن کارگردانان سینمایی با مدیوم تلویزیون تاثیری بر کار خواهد گذاشت یا نه؟ گفت: "به نظرم بحث مدیوم سینما و مدیوم تلویزیون قدیمی شده است، چرا که بیننده با فیلم رو به رو است و فیلم را ارزیابی میکند و سعی دارد توجه خود را به ساختار فیلم منعطف کند. امروزه رقابت در تلویزیون با توجه به تعدد شبکهها به شدت افزایش یافته است."
وی در پایان اشاره کرد: "در مجموع ساخت فیلمهای تلویزیونی قرار است جایگزین پخش فیلمهای خارجی شود یا کمتر فیلمهای خارجی روی آنتن برود. بنابراین فیلمسازان سعی میکنند فیلمهایی با کیفیتهای خوبی تولید کنند تا جایگزین مناسبی باشد. از سوی دیگر تولید فیلمهای تلویزیونی اشتغالزایی برای سینماگران میکند."
نظر شما